Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie

Jednostka Centralna KSOW - www.ksow.pl

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich

Zapraszamy do udziału w wyjazdach studyjnych organizowanych przez Lokalną Grupę Działania Ziemi Kraśnickiej w partnerstwie ze  Stowarzyszeniem Kraina Lasów i Jezior-Lokalna Grupa Działania, Lokalną Grupą Działania na Rzecz Rozwoju Gmin Powiatu Lubelskiego „Kraina wokół Lublina” oraz Lubelskim Stowarzyszeniem Miłośników Cydru w ramach projektu : Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich.

Celem operacji jest wzrost znaczenia  i upowszechnienie turystyki kulinarnej  jako narzędzia poprawy konkurencyjności na obszarach wiejskich. Realizowany będzie poprzez

-upowszechnienie aktualnej wiedzy i wymiana doświadczeń na temat funkcjonowania szlaków kulinarnych w Polsce

- upowszechnienie aktualnej wiedzy na temat polskich produktów i artykułów spożywczych wysokiej jakości

- wymianę doświadczeń i wzrost umiejętności praktycznych w zakresie nowych kierunków działalności pozarolniczej

Planowana jest organizacja dwóch wyjazdów studyjnych które pozwolą uczestnikom na :

-zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa podkarpackiego
w zakresie działania szlaku kulinarnego

-wizytację w podmiotach (organizacjach), gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów
z sektora rolno – spożywczego na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki

-zapoznanie się z funkcjonującymi podmiotami , gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów z sektora rolno – spożywczego na Gęsinowym Szlaku Kulinarnym

-zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa kujawsko-pomorskiego w zakresie działania szlaku kulinarnego-

Do udziału w projekcie zapraszamy osoby z całej Polski reprezentujące następujące grupy: producentów produktów lokalnych i tradycyjnych, przedstawicieli obiektów gastronomicznych oraz firm cateringowych, przedstawicieli zagród tematycznych oraz obiektów kultury, przedstawicieli gospodarstw agroturystycznych, przedstawicieli szkół rolniczych/szkół zawodowych branżowych, przedstawicieli organizacji wspierających przedsiębiorczość na terenach wiejskich tj. LGD, przedstawicieli ośrodków doradztwa rolniczego oraz organizacji branżowych zrzeszających producentów produktów lokalnych i tradycyjnych.      

Szczegółowe informacje dotyczące dat planowanych wyjazdów studyjnych zostaną podane wkrótce.


 

„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”

„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”

Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
   |    copyright KSOW 2009